Velkommen til Foto-Grafik - En side om en masse spændende ting - Foto - Video - Redigering - Billedbehandling

Fotoshop eller Photoshop er et profssionelt billede redigerings program med utalige muligheder, der er næsten ikke det man ikke kan lave i programmet. Jeg har selv arbejde med Fotoshop fra og med ver.4 og det er ikke småting der sket siden. Den seneste ver. er 9 "CS 2".

Via mit arbejde og uddanelse har jeg beskæftigede med en hel del inden for foto, og kalder mig da også fotograf selv om jeg er Autodidakt men hvem er ikke det efter hånden.

I forbinelse med redigering af billeder tager jeg mine billeder udelukkende i formatet Raw, Raw er det digitale negative sammenlignet med et negative som vi kender det fra rigtig film. Med raw kan man opnår klart det bedste resultat, ordet raw eller råt betyder at billedet ikke er behandlet og de preferencer kameraet sætter når man f.eks. tager et billede i jpg, dem kan du selv justere, farvetemperatur, skarphed blænde, farve kontrast og lys kompentation samt selv vælge farverum (ICC-profil) etc. Faktisk kan du reddet et billede der under eller overbelyst med 2-3 blænder (F-stop). Men for den urutineret er der en del at tænke på, og defor jeg vil komme lidt i dybden på hvordan klare opgaven.

Farvestyring eller Colormangement kommer man ikke uden om, hvis man skal være sikker på at det man ser på skærmen er også det der kommer ud på printeren.

Læs her kort om hvad farvestyring er her